Pöytäkirja jaosto 3/2012

Tiedotuskanava ajankohtaisille sekä yleisille asioille.
camilla ekberg
Viestit: 77
Liittynyt: La Kesä 06, 2009 20:59

Pöytäkirja jaosto 3/2012

Viesti Kirjoittaja camilla ekberg » Ma Huhti 30, 2012 08:35

PÖYTÄKIRJA 27.4.2012

Suomen ampumaurheiluliiton Practical-jaoston kokous 3/2012 pidettiin Kouvolan Tyrrissä 21.4.2012 klo 12 alkaen.

Kutsutut osallistujat:

Taisto Takkumäki (pj)
J-P Vuorinen (vpj) -estynyt
Matti Mikkola (jäsen) -estynyt
Petri Runtti (jäsen)
Jarmo Kanala (jäsen) -estynyt
Camilla Kaitila (sihteeri)
Pekka Partanen (varajäsen)

144. Kokous avattiin klo 12.14, kokouksen sihteeriksi valittiin jaoston sihteeri ja puheenjohtajaksi jaoston puheenjohtaja.

145. Edellisen kokouksen pöytäkirja

Pöytäkirja 2/2012 allekirjoitetaan (logistisista syistä) seuraavassa kokouksessa.

146. Lajiamme vakavasti vahingoittavat väitteet maksuepäselvyyksistä vuosilta 2008-2011

IPSC:n sihteeri Vince Pinto esitti epäilyksensä että Suomen regioni ei ole maksanut jäsenmaksuja jäsenmäärän mukaisesti, koska viime vuosien aikana sloteja on anottu "enemmän kuin olisi ollut aihetta".

Todettiin, että missään ei ole kunnolla määritelty mikä on aktiiviharrastaja, josta tulee kv-järjestölle jäsenmaksu maksaa. Riittääkö, että ampuja on TA-listalla, vai edellytetäänkö myös voimassaolevaa harrastaja- tai kilpailijalisenssiä, jotta ampuja todella on aktiivinen ampuja?

Sihteerin käytyä läpi TA-listan seura seuralta korttitilauksia varten, huomattiin että TA-listalla on huomattava määrä henkilöitä, jotka sieltä olisi jo pitänyt poistaa aiempina vuosina (silloisten sääntöjen mukaisesti). Vastaavasti nyt listalle on palautunut henkilöitä, joilla kilpailuedellytys ei täyty, mutta jotka kuitenkin ovat säilyneet seuran jäseninä, ja siten säilyttäneet statuksensa (uusien sääntöjen mukaisesti). Ajallisesti jäsenmäärä meillä tarkistetaan lokakuussa, kv-järjestölle vastaavasti maksetaan kesäkuun alun tilanteen mukaisesti.

On voitu tulkita, että harrastajalista voisi olla suoraan TA-lista, vaikka TA-listalla ovat myös harrastuksensa toistaiseksi keskeyttäneet (sekä huomattava määrä niitä, jotka olisi pitänyt aiemmin listalta poistaa, mutta tieto ei ole kulkenut seuroilta jaostolle). Eikä listalta siis näy, onko henkilöllä todellisen harrastamisen mahdollistavaa voimassaolevaa harrastus- tai kilpailulisenssiä, jota ilman ei käytännössä voi osallistua harjoituksiin tai kilpailuihin.

Jatkossa järjestelmät tulisi voida yhdistää siten, että TA-listaa verrataan kilpailulisenssin ja seuran jäsenmaksun maksaneisiin, mistä saataisiin tosiasiallisesti aktiivisten lukumäärä.

Tämän tulkintatavan vuoksi kv- lajiliitolle on aikaisemmin maksettu arviopohjaisesti tietystä jäsenmäärästä, aikaisempien jaostojen tekemien linjausten mukaisesti. Koska kuluvan vuoden alussa havaittiin, että paikkoja kv- kilpailuihin on vähemmän kun halukkaita osallistujia, tätä arviomääräistä aktiivimäärää nostettiin tänä vuonna sallittuun maksimiin (2000 kpl) lisäpaikkojen saamiseksi.

Ongelmallista on, että tietyt jaoston ulkopuoliset henkilöt ovat ilmoittaneet kv-järjestölle omia arvioitaan asiasta, huhuja ja muita paikkansapitämättömiä väitteitä tarkoituksena ilmeisesti vaikeuttaa IPSCFIN regionin toimintaa ja sen kansainvälisiä suhteita.

Käytännössä tämä epäurheilijamainen myyräntyö ja oman pesän likaaminen on - jaoston sijaan - vahingoittanut suomalaisten ampujien mahdollisuutta osallistua mm. tämän vuoden haulikon MM-kisoihin.

Tilanne on edelleen auki, Risto Aarrekivi on jaostolle ilmoittanut hoitavansa vastineen kv-järjestölle lähiaikoina.147. Haetut kilpailut

Haminan practical-kilpailu 16.9.2012 (Level 2) hyväksyttiin.

148. Norjan ehdotus pohjoismaisten Level 3 -kilpailujen paikkajaosta, esittelijä pj

1. Each country is given a slot for the match as follows: Organizing country is given 40% and the 3 other country 20% each.
(Suomennos: Kisapaikat jaetaan seuraavasti: järjestäjämaalla on käytössään 40% paikoista, kunkin muun Pohjoismaan osuus on 20 % )

2. The division(s) the match are having as the “Main Event (Nordic Championship)” must have the priority for slots in the match up to 60 days before the match. (Suomennos: Ylläoleva jakotapa on voimassa aiemmin kuin 60 vrk ennen kilpailun alkua).


3. All regions must confirm National Teams 90 days before the match. (Suomennos: Joukkueet tulee ilmoittaa viimeistään 90 vrk ennen kilpailua).

Jaoston tekemä muutos: Joukkueet tulee ilmoittaa 60 päivää ennen kilpailua.

4. Not used slots will be released to the organizers 60 days before the match. Slots can then be used for all divisions. . (Suomennos: Ylijääneet paikat vapautuvat halukkaiden vapaasti varattaviksi 60 vrk ennen kilpailun alkua, divisioonista riippumatta).


5. Level III matches having “Main Event (Nordic Championship)”, must be on the IPSC calendar no later than 31th December the year before the match is scheduled.
(Suomennos: PM kisat tulee ilmoittaa kv kalenteriin viimeistään edellisen vuoden joulukuun viimeisenä päivänä).

Jaoston tekemä muutos: Lyhennetään määraikaa viideksi kuukaudeksi ennen kilpailua.

6. The changes takes affect from 1th January 2013.
(Suomennos: Nämä muutokset ovat voimassa 1.1.2013 alkaen).

Päätös: Hyväksytään ylläolevilla muutoksilla.


149. Karsintakriteerit vuoden 2013 Portugalin EM-kilpailuihin

Päätös: Karsintakriteerit ovat:
2 parasta luokiteltua kilpailua, kerroin 1
SM-kilpailut 2012, kerroin 2
ranking 1.10.2012, kerroin 1

+ muut arvokilpailut ulkomailla vaikuttavat kokonaisvalintaan, jaosto valitsee tilannekohtaisesti osallistujat ilmoittautuneiden halukkaiden joukosta.


150. IPSC REGION FINLAND työjärjestys
Esittelijä Jarmo Kanala
Päätös: esittelijän ollessa estynyt siirretään seuraavaan kokoukseen.

151. IPSC internetsivusto ja keskustelupalsta
Esittelijä Jarmo Kanala
Päätös: esittelijän ollessa estynyt siirretään seuraavaan kokoukseen.


152. Tiedoksi.
Ei tiedotettavaa.

153. Muut asiat.
Tarkasteltu budjettiasioita seuraavasti:

SAL veloittaa jäseniltään tällä hetkellä 20 euroa per nuppi, ja yhdistyksiltä lisäksi 300 euroa (317 jäsenseuraa).
Tämän lisäksi kilpailijalisenssi on 35 euroa, josta valtaosa menee SAL:lle

SAL:n vuoden 2009 menot olivat yli 2 miljoonaa euroa.
SAL saa valtion avustusta 718.000 euroa ja tämän lisäksi Olympia- paraolympiakomiteoiden tukimaksut 346.000 euroa.
Jäsenmaksutuotot ovat 615.000 euroa, muut tuotot 157.000 euroa, ilmoitustulot 100.000 euroa ja lahjoitukset 25.000 euroa.

Meidän regionin kulut olivat 2010 vuonna 6942 euroa.
Jos oletetaisi, että jäsenien SAL:lle maksama jäsenmaksu tuloutettaisiin lajijaostolle, niin tulomme olisivat pelkillä jäsenmaksuilla 40.000 euroa.

Nyt saamme tuosta jäsenmaksusta 17,5% omaan lajijaoston käyttöön. (jaoston tuki 2000 euroa + kv kilpailuavustus 5000 (joka pitää anoa vuosittain)).
SAL maksaa kylläkin kaikkien kv lajiliittojen jäsenmaksut. (v. 2012 meidän osuus $600+$9000= n. 7.300 eur)

Kokonaisuutena arvioiden meidän lajijaoston kulut SAL:n budjetissa ovat 0.7%, ja siis valtaosa menee muuhun kun palautuu practical- ampujien käyttöön.


154. Seuraava kokous

Alustavasti 16. tai 17. kesäkuuta 2012, Sipoo.

155. Kokous päätettiin klo 14.03.