Practical-Tiedote 1/2010

Tämä alue on tarkoitettu käyttäjien ilmoituksia varten.

Valvoja: Mode_yle

Juha-Pekka Vuorinen
Viestit: 423
Liittynyt: La Tammi 06, 2007 19:45

Practical-Tiedote 1/2010

Viesti Kirjoittaja Juha-Pekka Vuorinen » Su Tammi 17, 2010 00:24

Practical-Jaoston tiedote 1/2010

Tiedottaminen Practical-ammunnasta jaetaan kahteen osaan, sisäisestä tiedottamisesta vastaa JP Vuorinen ja ulkoisesta, lähinnä kilpailutuloksista yms. vastaa Mikko Kuisma. Ajatuksena on että jatkossa kaikista kilpailuista jne. tilaisuuksista pyrittäisiin samaan tietoa suurelle yleisölle joukkoviestimien kautta. Mikko toimittaa tätä aineistoa ja nakittaa tehtäviä esimerkiksi ulkomaisissa kisoissa sopiville henkilöille.
Jaoston kokouspöytäkirjat julkaistaan jatkossa sekä materiaalisalkussa, että keskustelupalstalla. Tällöin saadaan pöytäkirjat sekä selkeästi arkistoitua kaikkien saataville, että lisäksi mahdollisen ajankohtaisen keskustelun pohjaksi. Kaikkea käsiteltyä asiaa ei julkaista. Julkaisemattomista kohdista julkaistaan otsikko ja itse asia on selvitettävissä liiton toimistosta. Pöytäkirjat numeroidaan jatkossa vuotuisella juoksevalla numeroinnilla.

Tietoturva. Masterin ja turvallisen ampujan ja rankinglistojen avoimuudesta on keskusteltu vuosia ja käytäntöjä on ollut täysin avoimesta löyhästi salasanalla suojattuun. Täysin avoin tiedonjako muodostaa turvallisuusriskin, mutta toisaalta salaaminen ja salaamisen ylläpitäminen on todella työlästä. Mahdollisuuksia rajata ampujatiedon joutumista asiattomien käsiin selvitellään.

NROI-toimikunta vuodelle 2010 muuttuu niin organisaatioltaan kuin henkilöiltäänkin. Puheenjohtajana jatkaa tointa ansiokkaasti hoitanut Petteri Aro. Sihteereitä nimitettiin kaksi johtuen NROI-toimikunnan suuresta työtaakasta, mm. tuomariluettelon ylläpito ja tulosten syöttäminen. TARHAn ylläpito palautetaan NROI:lle. Riku Kalinen päivittää tarhaa kunnes jaosto saa rivinsä koottua. Uutta kuormaa NROI-toimikunnalle tuo CRO ja RM pätevyyksien myöntäminen nyt kun kokeneimmille kansallisen tason tuomareilla alkaa kertyä riittävästi pisteitä.
Uudet sihteerit ovat Mika Ylijoki ja Janne Anttila. Kouluttajana jatkaa Kristian POIKONEN ja pistoolisääntövastaavana Mika Tikkakoski, Kiväärisääntövastaavana aloittaa Taisto Takkumäki ja Haulikkosääntövastaavana Tuomas Kulju. Uutena mukaan tulee Action Airsoft jonka sääntövastaavana on lajin vahva tuntija Sauli Luolajan-Mikkola.
Practical-jaosto, jonka alla NROI-toimikunta toimii, evästää NROI-toimikuntaa pitämään vahdinvaihtokokouksen mieluummin ennemmin kuin myöhemmin sekä selkiyttämään CRO-, RM-, jne pätevyyksien pelisäännöt, lisäksi jaosto pyytää jatkossa NROI-toimikunnan pöytäkirjat tiedokseen.

IROA-seminaari tultaneen järjestämään. Tästä tietoa myöhemmin lisää.

Valmennuskoordinaattoriksi nimettiin Mikko Kuisma. Mikko laatii seuraavaan kokoukseen esityksen siitä miten valmennusasiassa edetään

Kansainvälisen kattojärjestön IPSC:n talousluvut julkaistaan halukkaille siten että jaoston tiedottaja toimittaa eri pyyntöä vastaan halukkaille jaoston halussa olevan PDF-tiedoston vuodelta 2008 asiasta. Pyynnöt osoitteeseen tipsc@co.inet.fi 28.2.2010 mennessä.

Pistooli-EM 2010 Serbiaan on alustavasti tarkoitus lähettää erillinen matkanjohtaja joka toimii samalla GA-edustajana. Näin toimien saadaan kisamatkalle lähes päätoiminen matkanjohtaja pienin kustannuksin, eikä tehtävää tarvitse pakata jonkun tosissaan kisaavan niskaan. Matkanjohtaja raportoisi kilpailutapahtumista myös lehdistöä varten
Suomen ilmoittautumisen deadline 31.1.2010. Jaosto päättää mukaan pääsevät kokouksessaan 7.2.2010 ja asiasta tiedotetaan sitä seuraavalla viikolla. Foorumille tehdään oma osio Pistooli EM -kisoista. Kilpailumaksujen deadline mukaan valituille on 1.3.2010, ainoastaan kilpailumaksun ajoissa maksaneet ilmoitetaan kilpailuun.

TA-listat ja kortit. TA-kortit otetaan käyttöön Parlamentin ponnen mukaisesti. Tämä vaatii seuroilta tarkkuutta TA-listojen päivittämiseen. Henri Munck laatii asiasta tiedotteen.


Practical-Ammunnan oikeusturvajaos lopetetaan ja Practical-Jaosto toimii jatkossa päättävä elimenä mahdollisissa riita-asioissa. SAL:lla on oma oikeusturvalautakuntansa jonka puoleen voi kääntyä, mikäli jaoston päätös loukkaa oikeustajua.

Peruskurssien järjestäminen vaatii aina jaoston luvan. Lupa anotaan materiaalisalkusta löytyvällä kaavakkeella. Perusvaatimukset kurssin järjestämiseksi ovat seuraavat: Seuran on oltava SAL:lin alainen Practical-seura, kurssin vetäjän sekä käytännön turvatestin vastaanottajan on oltava turvallisia ampujia sekä vähintään NROI-tuomareita. Käytännön turvatestin vastaanottaja ei saa osallistua kurssin kouluttamiseen. Tämän vuoden aikana on tarkoitus julkaista virallinen koulutuspaketti, edellinen on vuodelta 1998. Kurssin päätyttyä kaikki kurssille osallistuneet on ilmoitettava jaostolle joko materiaalisalkussa olevalla kaavakkeella tai osoitteeseen ipscfin@gmail.com selkeällä taulukolla jossa on samat tiedot kuin kaavakkeessa.
Kurssille osallistuneista peritään 2 € kirjausmaksu per sierainpari. Kirjausmaksu laskutetaan SAL:n toimiston toimesta jaostolle toimitettujen tietojen mukaisesti. Uusia ampujia ei syötetä TARHAan ennen kuin kirjausmaksu on maksettu. Jaosto ei huomioinut kokouksessaan että myös TA-maksu on maksettava. Tässä saattaa tulla tietyissa tapauksissa ongelmaa seurojen sisällä. Asia otettaneen esille seuraavassa jaoston kokouksessa. J-P Vuorinen toimii koulutusyhdyshenkilönä ja voi jaoston puolesta hyväksyä peruskurssihakemuksia.

Kilpailuasiat:
Level 1 kilpailut on ilmoitettava etukäteen jaostolle. Kilpailut voivat olla joko tietylle ryhmälle rajattuja tai kaikille avoimia.
Level 2 ja arvokkaampien kilpailuiden järjestäminen vaatii aina jaoston luvan. Staget on viime vai edellisvuotisen päätöksen mukaan hyväksytettävä NROI-toimikunnalla.
Level 3 vaatii lisäksi stagejen hyväksyttämisen kansainvälisellä kattojärjestöllä. Level 3:n järjestämisestä lisää netissä.
Kilpailuyhdyshenkilönä toimii Riku Kalinen osoitteessa ipscfin@gmail.com .
Level 2 tai ylemmästä kilpailusta jaostolle laadittavan raportin lomake tullaan uusimaan. Raportoinnin tarkoitus on kehittää kilpailun järjestämisen rutiineita sekä ehkäistä mahdollisia ongelmakohtia. Raportointiin tullaan liittämään myös tulosten julkaisu sekä tuomariseuranta ja jaoston suojelumaksun laskutus.

SAR Indoor Match 2010 20-21.2
Päätös: Hyväksytään L2 luokittelukelpoiseksi

POP ACTION II 23.5.2010
Päätös: Hyväksytään L2 luokittelukelpoiseksi

Tri-Gun Grand Tournament 2010
Päätös: Hyväksytään Grand Tournament L3

Seuraava jaoston kokous pidetään 7.2.2010 13-18, varalla 6.2 14-18. Jaoston käsiteltäviksi haluttava asiat tule toimittaa osoitteeseen ipscfin@gmail.com viimeistään 25.1.2010 mennessä.

Tommi Forsell

Re: Practical-Tiedote 1/2010

Viesti Kirjoittaja Tommi Forsell » Ma Tammi 18, 2010 12:48

Juha-Pekka Vuorinen kirjoitti:Pistooli-EM 2010 Serbiaan on alustavasti tarkoitus lähettää erillinen matkanjohtaja joka toimii samalla GA-edustajana. Näin toimien saadaan kisamatkalle lähes päätoiminen matkanjohtaja pienin kustannuksin, eikä tehtävää tarvitse pakata jonkun tosissaan kisaavan niskaan. Matkanjohtaja raportoisi kilpailutapahtumista myös lehdistöä varten.
Jos vanhoja saa muistella ilman että saa tikun silmään niin viimeisin kunnon matkanjohtaja on ollut Petteri. Nyt herra ei enää ammu "tosissaan" mikä oli mainittu kriteerinä edellä ;) Lisäksi harvana suomalaisena IROA-tuomarina saattaa mies löytyä kisan tuomarilistalta. Noista kun vetää johtopäätöksiä niin oikein hyvällä suostuttelulla aropetteristä voisi saada matkanjohtajan sekä kokeneen GA-edustajan suomelle.


Tommi

Vastaa Viestiin