Kauhajoki-lautakunta

Tämä alue on tarkoitettu käyttäjien ilmoituksia varten.

Valvoja: Mode_yle

Pekka Karras
Viestit: 496
Liittynyt: Ke Maalis 16, 2005 10:33

Kauhajoki-lautakunta

Viesti Kirjoittaja Pekka Karras » Ke Helmi 17, 2010 15:09

Lautakunnan pj on Mielenterveyden keskusliiton pj. Lautakunta esittää käsiaseiden pakkoluovutusta. Tämä on siis uusi aluevaltaus terveydenhuollossa. Tehdään jotain ihan muuta kuin hoidetaan mielenterveyttä. Eli jos hammasta särkee, poistetaan kaikki hampaat - ei säre enää ja sitöä rataa.

Kiusaaminen alkaa jo päiväkodeissa, kouluissa ja työpaikoilla. Ei siis puututa noihin asioihin. Itsemurhat yli 1000 vuodessa, tieliikenne siellä kulolee yli 400 vuodessa ja vammautuu tuhansia. Ei puututa niihin eihän, poistetaan lailliset aseet. Entisen laulun sanoin; Lautakunta laulaa: "saatiinhan taas kahvia ja pullaa". Jos ongelmat näyttää nauloilta - on oikea työkalu vasara. Nääs mielenterveyttä hoidetaan !

Avatar
Ari Honkala
Viestit: 125
Liittynyt: Ke Heinä 13, 2005 22:44
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja Ari Honkala » Ke Helmi 17, 2010 15:14

Vähän vastaavia juttuja voi joskus lukea Moottori-lehdestä joka raportoi kuolemaan päättyneitä kolareita ja tutkijalautakunnan niistä antamia päätelmiä ja suosituksia. Siellä mielikuvitus lentää.

Matti Mikkola
Viestit: 293
Liittynyt: Ke Tammi 17, 2007 10:09

Viesti Kirjoittaja Matti Mikkola » Ke Helmi 17, 2010 16:29

Miljardi mielenterveystyöhön

Tätä otsikkoa saa toden totta odottaa näkevänsä iltapäivälehtien lööpeissä ja odotus on pitkä!

Vast'ikään neuvottelin uusien aseluvattomien ta-kurssilaisten lupamahdollisuuksista
paikkakunnalla.

Tilaisuudessa viittasin tähän "käsiaseiden" vaarallisuuteen luokitellen vaarallisimmiksi:
nyrkki, puukko ja haulikko. Päällikkötason poliisiviranomainen lisäsi tähän vain rikotun pullon.

Politikointiako? Ainoa mahdollisuus vaikuttaa - vieläkin - uuden aselain sisältöön on positiivinen
julkisuus vaikka vain yleisönosastoilla ja päättäjien valistaminen.

Toki mieluimmin itsekkin vain harrastaisin tätä turvallista lajia rauhassa...
Uuteen Nousuun!

Tuomas Kääriäinen
Viestit: 71
Liittynyt: Su Marras 09, 2008 22:45
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Tuomas Kääriäinen » Ke Helmi 17, 2010 17:02

Positiivisena puolena lautakunta esitti myöskin järkeviä asioita.
Lautakunta suosittaa myös nuorten mielenterveyshoidon kehittämistä. Sen suosituksen mukaan 23-vuotiaille ei pitäisi aloittaa mielenterveyslääkehoitoa ilman psykiatriaan tai nuorten psyykenlääkehoitoon perehtyneen lääkärin tutkimusta.

Lautakunta suosittaa myös opiskelijaterveydenhuollon resurssien vahvistamista erityisesti mielenterveyden osalta sekä pakollisia terveystarkastuksia opiskelijoille.

Opiskelijoiden ongelmien tunnistamista ja hoitamista edistäisi opiskelijahuollon, oppilaskuntatoiminnan ja terveydenhuollon vahvistaminen sekä hyvä vuoropuhelu kouluissa nuorten ja aikuisten välillä.

Lautakunnan mukaan myös koulujen turvasuunnittelua olisi parannettava. Se ehdottaa, että kriisitilanteen toimintamallit jaettaisiin oppilaille esimerkiksi taskukokoisessa muodossa mukana kannettavaksi.
Ja uusi määritelmä itselataaville käsiaseille on myöskin huumoria parhaimmillaan.
Lautakunta suosittaa, että sisäministeriö keräisi maksua vastaan pois kaikki käsiaseet, joilla voi ampua nopeasti paljon laukauksia. Uusia lupia näihin aseisiin ei myönnettäisi.

Pekka Karras
Viestit: 496
Liittynyt: Ke Maalis 16, 2005 10:33

Viesti Kirjoittaja Pekka Karras » To Helmi 18, 2010 09:29

Tulkintani nimikaiman, Pekka Saurin esiintymisestä television iltauutisissa: Miesten yömajasta pullahtaneen näköinen henkilö ja analyysi hänen esityksestään on seuraava:

Ongelmien ratkaisukyky on vajavainen. Tästä johtuen ei ylletä käsitteelliseen ajatteluun. Kuvaavaa on, että käsite: "Ei nähdä metsää puilta" - tarkoittaa hänen mielestään, että "puut ovat niin isoja ja lähellä, että metsää ei näy". Tämän vuoksi juututaan yksityiskohtiin. Analyyttinen vajavuus estää kokonaisuuden havainnoinnin.

Se, että henkilö esittää vajavaisen kykynsä tulkita kokonaisuutta ja sen osia julkisesti on toki rohkeutta, mutta ei osoita kykyä omien älyllisten puutteiden tunnistamisessa ja siten rakentavan ongelmakeskeisen ratkaisun esittämistä.

Vastuullisten ministerien näkemykset olivatkin tämän johdosta vetäytyviä.

Vastaa Viestiin