Palaveri ampumakortista SRA ja Practical-Ampujien kanssa

Tämä alue on tarkoitettu käyttäjien ilmoituksia varten.

Moderator: Mode_yle

Post Reply
Juha-Pekka Vuorinen
Posts: 449
Joined: Sat Jan 06, 2007 19:45

Palaveri ampumakortista SRA ja Practical-Ampujien kanssa

Post by Juha-Pekka Vuorinen »

Olimme torstainana 11.2. Takun ja Rikun kanssa keskustelemassa ampumakorttiasiasta SALlissa.
Tilaisuuden kokoonkutsuja oli projektin vetäjä Markku Lainevirta jonka lisäksi paikalla oli Risto Aarrekivi. Sotaista veljesjärjestöämme, jos näin saa sanoa, ResUL:ia edustivat paikalla Antti Kokkola sekä toiminnanjohtaja Risto Tarkiainen. Henki oli hyvä ja näyttää siltä että kortti-projekti kokonaisuudessaan poikii aika paljon sellaista mistä olemme jaostossa keskustelleet koulutuksemme suhteen. Uskon että saamme hyvän paketin aikaan.

Asiat ovat vielä kehittymässä joten täyttä varmuutta ei tietenkään ole, mutta pääsääntöisesti seuraavaa.

2010 alussa turvallisen ampujan listalla olevat saavat mahdollisuuden lisätä tietämystään ampumakortista parin tunnin infopaketilla, jonka perusteella myönnetään myös ampumakortit. Ymmärtääkseni seuroissa on järjestetty vastaavaa koulutusta kautta aikain, esimerkiksi sääntöjen suhteen, erilaisten sauna- yms iltojen yhteydessä. Kouluttajista julkaistaan lista netissä lähitulevaisuudessa. Kouluttajia on kuutisenkymmentä eri puolella maata ja lisää tulee. Seuraava kurssi on 13.-14.3:tta Padasjoella. http://www.rul.fi/ampumaharrastusfoorum ... aa2010.pdf

Jatkossa korttikoulutus on lisättävissä melko helposti peruskurssimateriaaliin, niiltä osin kuin se ei vielä siellä ole. Itse asiassa epäilen että peruskurssimateriaalia työstävälle porukalle tulee enemmän soviteltavaa lajin sääntöjen ja psitelaskun sisältämisestä kurssiaineistoon. Täksi koulutuskaudeksi ei uusi PK-materiaali ehdi, se on selvää. Tämä poikii mielestäni tarpeen siirtää tuota turvallisen ampujan statuksen hyväksiluettavuus rajaa hieman eteenpäin.

Netissä mainittu hinta 50 € on hinta jolla on katsottu ampumakorttikurssin järjestämisen olevan mahdollinen, tämä ei siis tarkoita sitä että nykyisen peruskurssikurssimaksun päälle tulisi tuo 50 €. Järjestöt eivät tule rahastamaan ampumakorttikoulutuksesta. Ainoa maksuvelvoite voi syntyä omakustannusperiaatteella fyysisten korttien painattamisesta tai vakuutusturvamaksuista, jos järjestöt vastaavat kootusti näiden asioiden hoitamisesta

Kortin määräaikaisuus on loukku jota meidän ei pidä itsellemme virittää. Uskon että asia tulee esille uudelleen jatkossa.

Kortteja meillä huliviliammunnan ystävillä on aika monta, itse laskin kahdeksan korttia lompakosta, aseluvat tietysti päälle. Kortteja on vähennettävä, samoin korttien toiminnallisuutta tulisi lisätä. Erilaisten älyominaisuuksien lisääminen kortteihin on helppoa, eivätkä lukijat maksa oikeastaan yhtään mitään. Kun kortista löytyy tarvittavat tiedot kilpailuun ilmoittautuminen on helppoa, vinkaiset vain korttia lukijaan ja painat ENTER ja olet kirjautunut ja todistanut lisenssit yms. Ongelmana on ohjelmistojen hajanaisuus ja hintavuus. Tämä siirtää korttien yhdistämistä ties kuinka kauas, mutta ehkä joskus.

Viranomaisella on kaikki auki. Tällä hetkellä näyttää siltä että ampumakorttijärjestelmä sopii heille. On muistettava että peruskurssimme on myös viranomaisen tiedossa ja aivan viime aikoihin asti sillä on ollut ainakin osassa maata melkoinen merkitys aselupien myöntämisen suhteen. Mikäli poliisi tekee oman pakollisen koulutusjärjestelmän ampumakorttihanketta arvioitaneen uudelleen.

Kiitokset kaikille niille jotka ovat tätä asiaa tuoneet esille. Kentällä käydyt keskustelut Lainevirran kanssa ovat tuoneet Hänelle esille sen miten paljon lajimme eroaa muista koulutustarpeensa suhteen sekä vahvistaneet käsitystä siitä miten me olemme kantaneet vastuumme koulutuksesta jo vuosia.


Päivitän kovalevyäni enkä liene viikkoon netissä joten vastaukset mahdollisiin kysymyksiin jäävät hamaan tulevaisuuteen. Timo jatkanee tiedottamista asiasta erillisessä säikeessä sovitulla/toteutetulla tavalla.

JP
Post Reply