Ranking ja tuloslaskentaohjelmat

Tiedotuskanava ajankohtaisille sekä yleisille asioille.
Post Reply
User avatar
Taisto Takkumaki
Posts: 1685
Joined: Sat Jul 16, 2005 19:31

Ranking ja tuloslaskentaohjelmat

Post by Taisto Takkumaki »

iD-numeroa tarvitaan kunkin ampujan seuraamiseen ja Rankingin laskemiseen.

Numeron puuttuminen aiheuttaa ongelmia koko TARHAn tasolla.

iD-numero on syötettävä MSS:in jotta tiedot siirtyisivät oikein.

Näyttää siltä että kilpailijoilla itsellään on vaikeuksia numeroiden antamisessa.

Erityisesti tämä näyttäisi korostuvan Shoot n´Score-ohjelmaa käytettäessä.Toivomme kaikkien kilpailun järjestäjien kiinnittävän huomiota tähän!
Get your own Armalite!
Riku Kalinen
Posts: 910
Joined: Thu Mar 09, 2006 09:44

Re: Ranking ja tuloslaskentaohjelmat

Post by Riku Kalinen »

Taisto Takkumaki wrote: iD-numero on syötettävä MSS:in jotta tiedot siirtyisivät oikein.
Kyseessä on edelleen jaoston tietojärjestelmä, mutta muutama tekninen kommentti.

Tulosten syöttö rankingiin toimii seuraavalla tavalla:
- Tulokset kohdistetaan rankingiin vain ja ainoastaan ID-numeron perusteella.
- Mikäli kilpailun tulokset pidetään WinMSS:ssä, jossa on ohjeiden mukaisesti käytetty tuoretta jaoston masteria (WinMSS asennuksen poisto, WinMSS uudelleenasennus ja masterin lataus), asia on automaattisesti kunnossa.
- Mikäli kilpailun tuloksia pidetään muulla tavalla (esim. SSI), on syytä pitää huoli että kilpailijoiden oikea ID-numero tulee talletetuksi "IPSC Alias" - kenttään, muuten tulokset menevät joko väärälle ampujalle tai bittien taivaaseen.

Mikäli käytetään muuta järjestelyä kuin WinMSS:ää ja jaoston masteria, järjestelmä olisi erittäin hyvä koeponnistaa ennen kuin tuloksia yritetään lähettää jaostolle. Tämän voi tehdä esimerkiksi tallettamalle kilpailun tulokset speksatulla tavalla (.cab ja .xml) ja vertaamalla WinMSS ja toisen tuloslaskennan tuotoksia keskenään. Erityisen tärkeää on, että .cab:n sisällä olevassa MEMBER.XML - tiedostossa on kenttä IcsAlias oikein. Ko kentässä tulee olla ID-numero.

Minulla on käytettävissä testiympäristö, jossa pystyn ajamaan kokeita. Pystyn rajoitetusti, sopimuksen mukaan, testaamaan kilpailutulosten syöttämistä tähän testijärjestelmään.
User avatar
Taisto Takkumaki
Posts: 1685
Joined: Sat Jul 16, 2005 19:31

Post by Taisto Takkumaki »

Kiitos Rikulle seikkaperäisestä selvityksestä. :)
Get your own Armalite!
Riku Kalinen
Posts: 910
Joined: Thu Mar 09, 2006 09:44

Re: Ranking ja tuloslaskentaohjelmat

Post by Riku Kalinen »

Toimareissa on keskustelua rankingin virittämisestä niin, että vain suomalaisten tulokset huomioitaisiin.

Sinänsä ajatus siitä, että TARHAan vietäisiin WinMSS:tä Suomen aluetta koskevat tulokset (by region - Finland) on hyvä, mutta WinMSS ei osaa tehdyn kokeen perusteella tehdä XML-tuloksia tällä tavalla. XML-tiedostoon tulevat kaikki tulokset sellaisinaan, vaikka olisi valittu vain Suomen aluetta koskevat tulokset.

Näin ollen, jos joku aikoo ruveta tekemään esitystä siitä, miten tilannetta korjataan, speksattaneen esitykseen myös se, kuka tarvittavan työn tekee.

Vaihtoehtoja on minusta noin kolme, ellei joku keksi fiksumpia:
1. Vanha tapa, eli kisasta poistetaan käsin tarpeelliset ulkomaanelävät ja ajetaan tulokset uudelleen. Lienee sitten jaoston kilpailuvastaavan tehtävä.
2. Muutetaan jo ennestään monimutkaista ja hankalaa TARHAn import-modulia niin, että se tosiasiassa laskee kilpailun tulokset uudelleen kun tuloksia ladataan. Importterissa on nyt noin 500 riviä koodia, ja tämä muutos varmaan noin kaksinkertaistaisi importterin koon. Tietokantaa pitäisi myös muuttaa kun kisatulosarkisto pitäisi erottaa rankingista. Testaaminenkin olisi epätriviaali homma kun täytyy varmistua että oma koodi laskee WinMSS:n kanssa samalla tavalla.
3. Pyydetään WinMSS:n kehittäjältä muutosta jotta aluekohtainen XML-tiedosto tulisi oikein. En usko että tapahtuisi. Tärkeämmätkään muutokset eivät näytä etenevän mihinkään.
Post Reply